Kazerne in Olomouc, Tsjechië
1. máje 803/1
te Olomouc, Tsjechië

Teruggetrokken
Kazerne in Olomouc, Tsjechië luchtfoto 0

Objectinformatie

Adres:
1. máje 803/1, 779 00 Olomouc, Tsjechië
Huidig gebruik:
Administratief en opslag
Bestemming:
Gebied met openbare voorzieningen, monumentenzone
Oppervlakte (BVO):
ca. 19.363 m²
Perceelgrootte:
ca. 9.158 m²
Bouwjaar:
ca. 1840

Kazerne in Olomouc

Let op: dit object wordt aangeboden door Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) en valt daarmee buiten de verkoopprocedures van het Rijksvastgoedbedrijf. Neem voor meer informatie contact op met ÚZSVM. ÚZSVM is lid van PuRE-net. PuRE-net (het Public Real Estate Network) is een Europese organisatie die nationale (rijks)vastgoedorganisaties en ministeries verenigt die verantwoordelijk zijn voor publiek vastgoed in Europa. Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is de Nederlandse vertegenwoordiger in PuRE-net.

Deze voormalige militaire kazerne gelegen in het historische centrum van de plaats Olomouc gesitueerd in het gebied van de straten 1. máje, Koželužská, Hanáckého pluku en Pekární. De kazerne in Olomouc is onlangs uit de verkoopprocedure gehaald vanwege een acute behoefte aan staatseigendom dat kan worden gebruikt voor de opvang van asielzoekers en administratieve ruimte voor werknemers van opvangcentra.

De kazerne is in de 19e eeuw gebouwd als deel van een vesting met bastions. Het gebouw van vijf verdiepingen is op een helling gesitueerd. Vanaf de straat 1. máje zijn slechts drie verdiepingen zichtbaar, de overige twee bevinden zich onder straatniveau. Het is een belangrijk stedenbouwkundig element en een voorbeeld van classicistische militaire architectuur met een unieke architectonische en militaire geschiedenis.

Omgeving
De kazerne is in het historische centrum van Olomouc gesitueerd, op circa 10 minuten loopafstand (600 m) van het belangrijkste plein in de stad (Horní náměstí), in een wijk met musea, theaters en kerken. De stad Olomouc zelf ligt centraal in Moravië, het is een belangrijk knooppunt van snelwegen en spoorwegen. Met de auto ligt het op circa 2 uur en 45 minuten rijden van Wenen en 3 uur en 45 minuten vanaf Praag.

Mogelijkheden en bestemming
De bestemming van het gebouw is gebied met openbare voorzieningen en monumentale zone.

Het gebouw is recent nog gebruikt voor administratieve en opslagdoeleinden maar staat nu leeg. Het kan 231 kantoorruimten voor 550 medewerkers huisvesten. De kazerne heeft een totale oppervlakte van 19.363 m2. De totale oppervlakte bestaat uit 6.601 m2 kantoorruimte, 4.576 m2 opslagruimte en 8.186 m2 overige ruimte.
De totale kantoorruimte beslaat 34,1% van het vloeroppervlak. De totale opslagruimte beslaat 23,6%.

Dit pand staat op de monumentenlijst.

Meer informatie
Meer informatie kan worden opgevraagd per e-mail: tiskove@uzsvm.cz.

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Download meer informatie

U kunt hier aanvullende informatie downloaden. Om deze informatie te kunnen raadplegen dient u ingelogd te zijn.

   Download meer informatie (12 MB)

Contactgegevens

ÚZSVM
Contactpersoon: Andrej Bančanský
Telefoon: +420 225 776 776
E-mailadres: tiskove@uzsvm.cz
Website: ÚZSVM

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod


Biedboek 10 jaar