Voormalig kantoorgebouw voor de Octrooiraad
Willem Witsenplein 6
te Den Haag

Verkocht

Vanaf 24 maart tot en met 14 mei 2015 was het digitale biedboek beschikbaar.

0

Objectinformatie

Adres:
Willem Witsenplein 6, 2596 BK Den Haag
Huidig gebruik:
kantoorgebouw
Bestemming:
bestemming Kantoor-1 en Kantoor-2
Oppervlakte (BVO):
ca. 14.037 m²
Perceelgrootte:
ca. 0.53.58 ha
Bouwjaar:
ca. 1933

Verkocht: Willem Witsenplein 6 te Den Haag

Let op: Vanaf 24 maart tot en met 14 mei 2015 was het digitale biedboek beschikbaar.

Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt het voormalig kantoorgebouw voor de Octrooiraad aan het Willem Witsenplein 6 te Den Haag. Het pand ligt nabij het centrum, op een zichtlocatie in de gewilde woonwijk Benoordenhout. Het is een karakteristiek en ruim opgezet hoekpand met herontwikkelingsmogelijkheden tot wonen. Bij het gebouw horen ca. 34 parkeerplaatsen en een ruime fietsenstalling.

Object en kadastrale informatie
Het kantoorgebouw is omstreeks 1933 gebouwd naar een ontwerp van Johan G. Robbers van de (voormalige) Rijksgebouwendienst en bestaat uit vijf bouwlagen en een souterrain. Het gebouw is een groots opgezet hoekpand met de hoofdentree gelegen aan het Willem Witsenplein. Bij het gebouw horen ca. 34 parkeerplaatsen en een ruime fietsenstalling. Het totale bruto vloeroppervlak bedraagt ca. 14.037 m². Het object is kadastraal bekend gemeente Den Haag X, sectie X nummer 2753, groot 00.53.58 ha.

Ligging
Het gebouw is gelegen in de gewilde woonwijk Benoordenhout. Aan de voorzijde heeft het gebouw uitzicht op o.a. het Haagse Bos, gescheiden door de Benoordenhoutse weg, een hoofdroute naar Wassenaar (A44) en het centrum van Den Haag. Het gebouw is geen monument, maar is wel gelegen in een beschermd stadsgezicht. In de nabijheid van het gebouw liggen diverse voorzieningen (restaurants, cafés, winkels, etc.), met name in de Van Hoytemastraat. Zowel stand als ligging worden als zeer goed beoordeeld.

Bestemmingsplan en mogelijkheid tot herontwikkeling
Voor actuele informatie over het bestemmingsplan wordt verwezen naar de website van de gemeente Den Haag
De gemeente Den Haag heeft de randvoorwaarden ten aanzien van een eventuele herontwikkeling van het gebouw vastgelegd in een nota van uitgangspunten de dato 24 september 2013. Hierin stelt de gemeente Den Haag onder andere dat een herziening van het bestemmingsplan naar wonen de voorkeur geniet.

Verkoopproces
Bij hun aanmelding (tot 15 mei 2015) is belangstellenden gevraagd hun visie te geven op het object omtrent opbrengstmaximalisatie, financierbaarheid en haalbaarheid ruimtelijke ordening om toegelaten te mogen worden tot de selectiefase. Alle drie geselecteerde marktpartijen hebben op 3 november 2015 een bieding bij de notaris ingeleverd. De Staat heeft het object gegund aan Beryllus Gamma Holding B.V. en beide partijen hebben de koopovereenkomst ondertekend.

Vragen
Voor vragen kunt u telefonisch (070 42 45 899) of per e-mail (biedboek@rijksoverheid.nl) contact opnemen met het Rijksvastgoedbedrijf.

Status procedure

  •  Bekendmaking/publicatie
  •  Aanvraag biedboek
  •  Selectiefase
  •  Biedingsfase
  •  Gunningsfase
  •  Overeenkomst
  •  Levering (huidige status)

Locatie

Bekijk locatie in Google Maps

Contactgegevens

Rijksvastgoedbedrijf
Contactpersoon: Gert Jan Eskes
E-mailadres: biedboek@rijksoverheid.nl

Ander interessant aanbod Bekijk alle aanbod