Object information:

Address:Vroedschapstraat 15, 4204 AJ Gorinchem
Surface (GFA):approx. 6,484 m²
Size of plot: 4.886 m²
Year of construction:approx. 1976

Market initiative: Vroedschapstraat 15 in Gorinchem

The Central Government Real Estate Agency is offering the former Tax and Customs Administration building at Vroedschapstraat 15, Gorinchem for sale as part of its market initiative. You can place a bid on this property whenever this is convenient for you. On receipt of an acceptable initial bid, the Central Government Real Estate Agency will initiate the sales process, whereby other interested parties will also be given the opportunity to submit a bid. The requirements that your bid must meet, and additional information on how to place a bid, can be found in the information pack.

Description
The property is located in a residential area within walking distance (about 600m) of the railway station and the town centre. The location is also easily accessible by car (A27, A15 motorways) and there is ample on-site parking (92 spaces).

The building consists of two parts. The original building which dates from 1976 and a newer wing built in 1992. The original building consists of two storeys and a roof structure. In structural terms, the building consists of a full column structure with a concrete core to provide stability. With the exception of the core of the structure and art wall at the entrance, all interior walls (which are primarily non-load-bearing partition walls) can be removed. There is thus the potential to create a large, open-plan space.

The extension has been built ‘on legs’. In addition to the ‘open’ ground floor level, where parking facilities and bicycle parking facilities are located, the property has three floors and a large roof structure which previously housed the canteen and technical facilities. The structure of the extension also consists of a full column structure. Here, steel cross-cabling has also been used for greater stability. In some places, this is situated on the inside of the windows. At the central point of the building there is a vertical space which houses the stairs, the lift and water and waste pipes. The inner walls of the extension consist primarily of metal stud walls. These non-load-bearing walls can be removed very easily to create one large open area.

The current usage complies with the applicable zoning plan. The municipality is sympathetic to the redevelopment of the complex.

Year of construction: 1976 (brick section) and 1992 (steel section)
GFA: about 7,000 to 8,000m² (building is being re-measured)

We recommend cooperating with a Dutch partner for more information.

Procedure status

  
  •  Publication
  •  Request bid book (current state)
  •  Bidding phase
  •  Awarding
  •  Purchase agreement
  •  Transfer
View location on Google Maps

Download more information

You can download additional information (in Dutch) by viewing this page in Dutch. You must be logged in to consult this information. Click here to view this page in Dutch.